Základní škola
Slovan Kroměříž


icona jidelna

Školní jídelna

Jídelní lístek na týden 11. 11. - 15. 11.

Další týden

Pondělí 11. 11.

icon-polevka Polévka: Krupicová s vejci 1/1

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Přírodní vepřový řízek, mačkané brambory, kečup 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Jáhlová kaše s ovocem

icon-polevka Dietní polévka: Krupicová s vejci /bez lepku/ 7

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Přírodní vepřový řízek, mačkané brambory, kečup /bez lepku/ 7

Úterý 12. 11.

icon-polevka Polévka: Minestrone

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Svíčková na smetaně, houskový knedlík 1/1 3 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Zapčená brokolice se sýrem a těstovinou 1/1

icon-polevka Dietní polévka: Minestrone /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Svíčková na smetaně, bezlepkový knedlík /bez lepku/ 7 9

Středa 13. 11.

icon-polevka Polévka: Mrkvovo zázvorový krém 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Pečené kuřecí stehno /vykoštěné/, zeleninová rýže 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Pangasius rolka s bylinkovým přelivem, zelenina v páře 7

icon-polevka Dietní polévka: Mrkvovo zázvorový krém /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Pečené kuřecí stehno /vykoštěné /, zeleninová rýže /bez lepku/ 7

Čtvrtek 14. 11.

icon-polevka Polévka: Sýrová cibulačka 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Krůtí nudličky po indicku, copánky 1/1

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Hovězí líčka na zelenině, dušená rýže, okurek 1/1

icon-polevka Dietní polévka: Sýrová cibulačka /bez lepku/ 7

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Krůtí nudličky po indicku, těstoviny /bez lepku/ 6

Pátek 15. 11.

icon-polevka Polévka: Ragú s bramborem 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Mexické fazole s tortillou 1/1

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Pečená krkovička selská, bramborová kaše

icon-polevka Dietní polévka: Ragú s bramborem /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Mexické fazole s tortillou /bez lepku/


Další týden

* Tabulka alergenů:

(1/x Obiloviny obsahující lepek, 8/x Skořápkové plody)

1/1 Pšenice, 1/2 Žito, 1/3 Ječmen, 1/4 Oves, 1/5 Špalda, 1/6 Kamut, 2 Korýši, 3 Vejce, 4 Ryby, 5 Arašídy, 6 Sója, 7 Mléko, 8/1 Mandle, 8/2 Lískové ořechy, 8/3 Vlašské ořechy, 8/4 Kešu ořechy, 8/5 Pekanové ořechy, 8/6 Para ořechy, 8/7 Pistácie, 8/8 Makadamie, 9 Celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena, 12 Siřičitany, 13 Vlčí bob, 14 Měkkýši

Aktuality ze školní jídelny:

Základní škola Slovan je zapojena do projektu Skutečně zdravá škola.

Snažíme se, aby naši strávníci ve školní jídelně dostávali chutné zdravé pokrmy připravené z kvalitních surovin od dodavatelů z nejbližšího okolí.
 

Seznam dodavatelů čerstvých potravin:

  • Maso Pospíšil, Tovární 1627, Holešov

  • Zelenina Konečný Kroměříž

  • Kohout Zdenek, Tlumačovská 286, Kvasice

  • Zeltr, spol. s. r. o., Mlčoch Miroslav, Roketská 790/23, Troubky

  • PK zelenina, Kroměříž

  • Drůbežárny s.r.o. Holešov

  • Jaroslav Kostera, J. K. FOOD s.r.o. Větřkovice 50

  • TS FOODS Company s.r.o.

  • Tropico Olomučany 299, Olomučany

  • Úsovsko FOOD a. s. Klopina 33, Úsov 

                               


Informace o označování alergenů ve školní jídelně Slovan Kroměříž

Od 13. 12. 2014 musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.
Odvolání na legislativu: EU -2000/13 do13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21. Vyhláška 113/2005Sb. O způsobu označování potravin

Alergeny

Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin / mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení, patří i pokrmy/ na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren apod.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých kategorií a výživových norem.

Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen.

U jídelního lístku bude příloha – seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Jídelní lístek je vyvěšen u kanceláře školní jídelny a v jídelně. Na webových stránkách školy a na www.strava.cz s čtrnáctidenním předstihem.

Značení alergenů je pouze informační požadavek!

Bližší informace Vám podá a Vaše dotazy zodpoví vedoucí školní jídelny Eva Novotná.



Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

  • Obiloviny obsahující lepek
    1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  • Korýši a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Podzemnice olejná /arašídy/ a výrobky z nich
  • Sojové boby /sója/ a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody
    8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 makadamie a výrobky z nich
  • Celer a výrobky z něj
  • Hořčice a výrobky z ní
  • Sezamová semena /sezam/ a výrobky z nich
  • Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO 2
  • Vlčí bob /lupina/ a výrobky z něj
  • Měkkýši a výrobky z nich

573 502 244 - kancelář

573 502 266 - družina

573 502 261 - jídelna

zs@zsslovan.cz

First slide
© Copyright 2019 Všechna práva vyhrazena | administrace

Schránka důvěry