Školní jídelna

Jídelní lístek na týden 23. 07. - 27. 07.


Neděle 23. 07.

Polévka


Není zadáno

Oběd č.1


Není zadáno

Oběd č.2


Není zadáno

Pondělí 24. 07.

Polévka


Není zadáno

Oběd č.1


Není zadáno

Oběd č.2


Není zadáno

Úterý 25. 07.

Polévka


Není zadáno

Oběd č.1


Není zadáno

Oběd č.2


Není zadáno

Středa 26. 07.

Polévka


Není zadáno

Oběd č.1


Není zadáno

Oběd č.2


Není zadáno

Čtvrtek 27. 07.

Polévka


Není zadáno

Oběd č.1


Není zadáno

Oběd č.2


Není zadáno

* Tabulka alergenů:
(1/x Obiloviny obsahující lepek, 8/x Skořápkové plody)
1/1Pšenice 1/2Žito 1/3Ječmen 1/4Oves 1/5Špalda 1/6Kamut 2Korýši 3Vejce 4Ryby 5Arašídy 6Sója 7Mléko 8/1Mandle 8/2Lískové ořechy 8/3Vlašské ořechy 8/4Kešu ořechy 8/5Pekanové ořechy 8/6Para ořechy 8/7Pistácie 8/8Makadamie 9Celer 10Hořčice 11Sezamová semena 12Siřičitany 13Vlčí bob 14Měkkýši


Aktuality ze školní jídelny:

 

 Upozornění !

 

Obědy je možné měnit pouze do 23.6. , potom bude box i internet blokován.

 

Oběd 30.6. není automaticky nahlášen. Pro objednané platí výdej  10.45 11.00 do šálků cizí strávníci

                                                                                                11.00 - 12.00 žáci a zaměstnanci.              

 

 


Informace o označování alergenů ve školní jídelně Slovan Kroměříž

Od 13. 12. 2014 musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.
Odvolání na legislativu: EU -2000/13 do13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21. Vyhláška 113/2005Sb. O způsobu označování potravin

Alergeny

Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin / mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení, patří i pokrmy/ na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren apod.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých kategorií a výživových norem.

Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen.

U jídelního lístku bude příloha – seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Jídelní lístek je vyvěšen u kanceláře školní jídelny a v jídelně. Na webových stránkách školy a na www.strava.cz s čtrnáctidenním předstihem.

Značení alergenů je pouze informační požadavek!

Bližší informace Vám podá a Vaše dotazy zodpoví vedoucí školní jídelny Eva Novotná.



Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

  • Obiloviny obsahující lepek
    1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  • Korýši a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Podzemnice olejná /arašídy/ a výrobky z nich
  • Sojové boby /sója/ a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody
    8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 makadamie a výrobky z nich
  • Celer a výrobky z něj
  • Hořčice a výrobky z ní
  • Sezamová semena /sezam/ a výrobky z nich
  • Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO 2
  • Vlčí bob /lupina/ a výrobky z něj
  • Měkkýši a výrobky z nich