Základní škola
Slovan Kroměříž


icona jidelna

Školní jídelna

Jídelní lístek na týden 16. 4. - 20. 4.

Další týden

Pondělí 16. 4.

icon-polevka Polévka: Pórková 1/1 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Krůtí medailonky s restovanou zeleninou, dušená rýže 1/1 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Pstruh na česneku, bramborová kaše 4 7

icon-polevka Dietní polévka: Pórková /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Krůtí medailonky s restovanou zeleninou, dušená rýže /bez lepku/ 1/1 7

Úterý 17. 4.

icon-polevka Polévka: Z vaječné jíšky 1/1 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Přírodní vepřový řízek, bramborová kaše 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Bulgur s ovocem 7

icon-polevka Dietní polévka: Z vaječné jíšky /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Přírodní vepřový řízek, bramborová kaše /bez lepku/ 7 9

Středa 18. 4.

icon-polevka Polévka: Podkrkonošské kyselo 1/1 3 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Masová směs, špagety 1/1

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Smažený celer, brambory, jogurtový dip 1/1 3 7 9

icon-polevka Dietní polévka: Podkrkonošské kyselo /bez lepku/ 3 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Masová směs, špagety /bez lepku/

Čtvrtek 19. 4.

icon-polevka Polévka: Hovězí vývar s nudlemi a zeleninou 1/1 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Vepřové na paprice, houskový knedlík 1/1 3 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Pečená krkovička, dušená kapusta, brambory 1/1

icon-polevka Dietní polévka: Hovězí vývar s nudlemi a zeleninou /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Vepřové na paprice, bezlepkový knedlík /bez lepku/ 3 7

Pátek 20. 4.

icon-polevka Polévka: Zahradnická 1/1 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Mexické fazole s hovězím masem /mleté/, chléb 1/1 1/2

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Vepřové po znojemsku, dušená rýže 1/1 10

icon-polevka Dietní polévka: Zahradnická /bez lepku/ 1/1 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Mexické fazole s hovězím masem /mleté/,chléb /bez lépku/


Další týden

* Tabulka alergenů:

(1/x Obiloviny obsahující lepek, 8/x Skořápkové plody)

1/1 Pšenice, 1/2 Žito, 1/3 Ječmen, 1/4 Oves, 1/5 Špalda, 1/6 Kamut, 2 Korýši, 3 Vejce, 4 Ryby, 5 Arašídy, 6 Sója, 7 Mléko, 8/1 Mandle, 8/2 Lískové ořechy, 8/3 Vlašské ořechy, 8/4 Kešu ořechy, 8/5 Pekanové ořechy, 8/6 Para ořechy, 8/7 Pistácie, 8/8 Makadamie, 9 Celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena, 12 Siřičitany, 13 Vlčí bob, 14 Měkkýši

Aktuality ze školní jídelny:

Školní jídelna přijme pomocnou kuchařku. Nástup  1. září 2018

Kontakt : Eva Novotná  607 004 474      


Informace o označování alergenů ve školní jídelně Slovan Kroměříž

Od 13. 12. 2014 musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.
Odvolání na legislativu: EU -2000/13 do13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21. Vyhláška 113/2005Sb. O způsobu označování potravin

Alergeny

Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin / mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení, patří i pokrmy/ na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren apod.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých kategorií a výživových norem.

Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen.

U jídelního lístku bude příloha – seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Jídelní lístek je vyvěšen u kanceláře školní jídelny a v jídelně. Na webových stránkách školy a na www.strava.cz s čtrnáctidenním předstihem.

Značení alergenů je pouze informační požadavek!

Bližší informace Vám podá a Vaše dotazy zodpoví vedoucí školní jídelny Eva Novotná.



Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

  • Obiloviny obsahující lepek
    1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  • Korýši a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Podzemnice olejná /arašídy/ a výrobky z nich
  • Sojové boby /sója/ a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody
    8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 makadamie a výrobky z nich
  • Celer a výrobky z něj
  • Hořčice a výrobky z ní
  • Sezamová semena /sezam/ a výrobky z nich
  • Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO 2
  • Vlčí bob /lupina/ a výrobky z něj
  • Měkkýši a výrobky z nich

573 502 244 - kancelář

573 502 266 - družina

573 502 261 - jídelna

zs@zsslovan.cz

First slide
© Copyright 2018 Všechna práva vyhrazena | administrace

Schránka důvěry