Základní škola
Slovan Kroměříž


icona jidelna

Školní jídelna

Jídelní lístek na týden 25. 9. - 29. 9.

Další týden

Pondělí 25. 9.

icon-polevka Polévka: knedlíčková 1/1 3 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: kuřecí stehna po řecku, bramborová kaše 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: čočka po řecku, pečivo 1/1 3

icon-polevka Dietní polévka: knedlíčková /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: kuřecí stehna po řecku, bramborová kaše /bez lepku/ 7

Úterý 26. 9.

icon-polevka Polévka: chřestový krém 1/1 3 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: rýnská hovězí pečeně, knedlík 1/1 3 6 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: vepřová játra na berlínský způsob, špecle 1/1 3 7

icon-polevka Dietní polévka: chřestový krém /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: rýnská hovězí pečeně, bezlepkový knedlík /bez lepku/

Středa 27. 9.

icon-polevka Polévka: po janovsku /knedlíčky z krabích tyčinek/ 4 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: italské těstoviny s rajčaty a sýrem 1/1 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: sicilské kotlety /rajčatový přeliv/, bílé pečivo 1/1 7 10

icon-polevka Dietní polévka: po janovsku /bez lepku/ 4 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: italské těstoviny s rajčaty a sýrem /bez lepku/ 3 7

Čtvrtek 28. 9.

Tento den se nevaří

Pátek 29. 9.

icon-polevka Polévka: polský boršč 1/1 1/2 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Zrazy /mleté maso hovězí a vepřové/, brambory, červená řepa 1/1 3 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Zapečené fličky s žampiony 1/1 7

icon-polevka Dietní polévka: polský boršč /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: zrazy /mleté hovězí a vepřové maso/, brambory, červená řepa /bez lepku/ 3 7


Další týden

* Tabulka alergenů:

(1/x Obiloviny obsahující lepek, 8/x Skořápkové plody)

1/1 Pšenice, 1/2 Žito, 1/3 Ječmen, 1/4 Oves, 1/5 Špalda, 1/6 Kamut, 2 Korýši, 3 Vejce, 4 Ryby, 5 Arašídy, 6 Sója, 7 Mléko, 8/1 Mandle, 8/2 Lískové ořechy, 8/3 Vlašské ořechy, 8/4 Kešu ořechy, 8/5 Pekanové ořechy, 8/6 Para ořechy, 8/7 Pistácie, 8/8 Makadamie, 9 Celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena, 12 Siřičitany, 13 Vlčí bob, 14 Měkkýši

Informace o označování alergenů ve školní jídelně Slovan Kroměříž

Od 13. 12. 2014 musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.
Odvolání na legislativu: EU -2000/13 do13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21. Vyhláška 113/2005Sb. O způsobu označování potravin

Alergeny

Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin / mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení, patří i pokrmy/ na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren apod.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých kategorií a výživových norem.

Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen.

U jídelního lístku bude příloha – seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Jídelní lístek je vyvěšen u kanceláře školní jídelny a v jídelně. Na webových stránkách školy a na www.strava.cz s čtrnáctidenním předstihem.

Značení alergenů je pouze informační požadavek!

Bližší informace Vám podá a Vaše dotazy zodpoví vedoucí školní jídelny Eva Novotná.



Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

  • Obiloviny obsahující lepek
    1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  • Korýši a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Podzemnice olejná /arašídy/ a výrobky z nich
  • Sojové boby /sója/ a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody
    8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 makadamie a výrobky z nich
  • Celer a výrobky z něj
  • Hořčice a výrobky z ní
  • Sezamová semena /sezam/ a výrobky z nich
  • Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO 2
  • Vlčí bob /lupina/ a výrobky z něj
  • Měkkýši a výrobky z nich

573 502 244 - kancelář

573 502 266 - družina

573 502 261 - jídelna

zs@zsslovan.cz

First slide
© Copyright 2017 Všechna práva vyhrazena | administrace

Schránka důvěry