Základní škola
Slovan Kroměříž


icona jidelna

Školní jídelna

Jídelní lístek na týden 15. 1. - 19. 1.

Další týden

Pondělí 15. 1.

icon-polevka Polévka: Hrášková 1/1 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Krůtí kostky po provensáslku, těstoviny 1/1 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Přírodní vepřová panenka, bramborovo mrkvové pyré 7

icon-polevka Dietní polévka: Hrášková /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Krůtí kostky po provensálsku, těstoviny /bez lepku/

Úterý 16. 1.

icon-polevka Polévka: Hovězí polévka se špaldovým kapáním 1/5 3 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Moravský vrabec, sterilované zelí, bramborový knedlík 1/1 3

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Filé s sýrovým přelivem, brambory 1/1 4 7

icon-polevka Dietní polévka: Hovězí s kapáním /bez lepku/ 3 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Moravský vrabec, sterilované zelí, bramborový knedlík /bez lepku/ 3

Středa 17. 1.

icon-polevka Polévka: Bramborový krém s cizrnou 1/1 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Krupicová kaše s kakaem a máslem 1/1 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Hovězí roštěná hanácká, dušená rýže s paprikou 1/1 6 7

icon-polevka Dietní polévka: Bramborový krém s cizrnou 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Kukuřičná kaše s máslem a ovocem /bez lepku/ 7

Čtvrtek 18. 1.

icon-polevka Polévka: Krkonošský vývar 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Smažený kuřecí řízek, brambory s pažitkou a máslem 1/1 3 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Kuskus s zeleninou 1/1 7

icon-polevka Dietní polévka: Krkonošský vývar /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Smažený kuřecí řízek, brambory s pažitkou a máslem /bez lepku/ 3 7

Pátek 19. 1.

icon-polevka Polévka: Zeleninová s pohankou 7 9

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.1: Hovězí pečeně zbojnická, dušená rýže 1/1 6 7

icon-hlavni-jidlo Hlavní jídlo č.2: Těstovinový salát s kuředím masem a jogurtovým přelivem 1/1 7

icon-polevka Dietní polévka: Zeleninová /bez lepku/ 7 9

icon-hlavni-jidlo Dietní jídlo: Hovězí pečeně zbojnická, dušená rýže /bez lepku/ 7


Další týden

* Tabulka alergenů:

(1/x Obiloviny obsahující lepek, 8/x Skořápkové plody)

1/1 Pšenice, 1/2 Žito, 1/3 Ječmen, 1/4 Oves, 1/5 Špalda, 1/6 Kamut, 2 Korýši, 3 Vejce, 4 Ryby, 5 Arašídy, 6 Sója, 7 Mléko, 8/1 Mandle, 8/2 Lískové ořechy, 8/3 Vlašské ořechy, 8/4 Kešu ořechy, 8/5 Pekanové ořechy, 8/6 Para ořechy, 8/7 Pistácie, 8/8 Makadamie, 9 Celer, 10 Hořčice, 11 Sezamová semena, 12 Siřičitany, 13 Vlčí bob, 14 Měkkýši

Aktuality ze školní jídelny:

                                      Upozornění:

Školní jídelna hledá do svého kolektivu kuchařku . Nástup 1.2.2017.  Životopis zašlete na sj@zsslovan.cz. Telefon 607004474 Novotná Eva


Informace o označování alergenů ve školní jídelně Slovan Kroměříž

Od 13. 12. 2014 musí být součástí jídelního lístku i informace o alergenech obsažených v jídle.
Odvolání na legislativu: EU -2000/13 do13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21. Vyhláška 113/2005Sb. O způsobu označování potravin

Alergeny

Nařízení ukládá povinnost vyznačit u nebalených potravin / mezi které, dle článku 1 odst. 3 nařízení, patří i pokrmy/ na viditelném místě písemný výčet stanovených alergenů obsažených v nabízených pokrmech. Tato povinnost se týká všech výrobců potravin, všech článků veřejného stravování, jako např. restaurací, jídelen, nemocnic, sociálních ústavů, prodejen, pekáren apod.

Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník, nebo zákonný zástupce uhlídat sám. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Školní stravování zajišťuje stravování dětí podle jednotlivých kategorií a výživových norem.

Nelze spojovat dietní stravování s přecitlivělostí na některý alergen.

Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem označující alergen.

U jídelního lístku bude příloha – seznam legislativně stanovených alergenů s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. Přítomnost alergenu bude přenesena z receptur a ingrediencí, které byly použity při výrobě jednotlivých pokrmů ve školní jídelně.

Jídelní lístek je vyvěšen u kanceláře školní jídelny a v jídelně. Na webových stránkách školy a na www.strava.cz s čtrnáctidenním předstihem.

Značení alergenů je pouze informační požadavek!

Bližší informace Vám podá a Vaše dotazy zodpoví vedoucí školní jídelny Eva Novotná.



Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/2011 EU:

  • Obiloviny obsahující lepek
    1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
  • Korýši a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Podzemnice olejná /arašídy/ a výrobky z nich
  • Sojové boby /sója/ a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Skořápkové plody
    8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 makadamie a výrobky z nich
  • Celer a výrobky z něj
  • Hořčice a výrobky z ní
  • Sezamová semena /sezam/ a výrobky z nich
  • Oxid siřičitý a siřičitany - v koncentracích vyšších 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO 2
  • Vlčí bob /lupina/ a výrobky z něj
  • Měkkýši a výrobky z nich

573 502 244 - kancelář

573 502 266 - družina

573 502 261 - jídelna

zs@zsslovan.cz

First slide
© Copyright 2018 Všechna práva vyhrazena | administrace

Schránka důvěry